Siirry pääsisältöön

LUKUVIIKKO - Kutsu Lukukeskuksen lukuviikkokampanjaan






Lukukeskuksen lukuviikko-kampanja pidetään tänä vuonna 20-26.4.2015. Kampanjan tarkoituksena on houkutella lapsia ja nuoria lukemisen pariin; tarinoiden ja kertomusten kiehtovaan maailmaan.

Kampanjan teema on "Minä lukijana". Tämä postaus on kutsu osallistua lukuviikon kampanjaan. Sen voi tehdä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:


Lapsi lukijana

* Voit pyytää lastasi kirjoittamaan itsestään lukijana yleisellä tasolla, tietyn teoksen lukijana tai tekemään kirja-arvion. Isommat lapset voivat tehdä tämän omatoimisesti ja pienempien lasten kanssa voit olla olla kirjoitus- ja muuna apuna. 

Aikuinen lastenkirjallisuuden lukijana  

* Voit kertoa itsestäsi lastenkirjallisuuden lukijana aikuisen näkökulmasta ja muistella, minkälainen lapsilukija olit, minkälaista kirjallisuutta luit, miten valitsit luettavat kirjat, miksi lukeminen oli sinulle tärkeää jne.

Voit myös kertoa, minkälainen lastenkirjallisuuden lukija olet omille lapsillesi tai olet ollut, jos lapsesi ovat jo siinä iässä, että et enää lue heille ääneen.

Yllämainitut ovat esimerkkejä ja voit keksiä itse lisää omia teemaan sopivia sovelluksiasi. Pääasia on, että lastenkirjallisuus ja lapset lukijoina pääsevät juhlistamaan blogimaailmaa.


Riippumatta toteutustavasta postaukset julkaistaan jokaisen bloggarin omassa blogissa 22.4.2015 ja niihin liitetään yllä oleva Lukukeskuksen teemakuva. Tämän lisäksi postaukset linkitetään koontipostaukseen, jonka julkaisen omassa blogissani samaisen päivän aamuna klo 8. Näin kaikki lukuviikkopostaukset ovat löydettävissä yhdestä ja samasta paikasta ja linkeistä on helppo päästä niitä lukemaan.

Twitterissä ja Instagramissa tekstit risuaidataan: #lukuviikko

Lukuviikon koko ohjelma julkistetaan 17.3.2015, ks. www.lukukeskus.fi/lukuviikko

Mainostakaa myös tätä tapahtumaa blogeissanne  ja somessa. 








Kommentit

  1. Omppu, tämä on hienon hieno tempaus tärkeän asian puolesta - kiitos Lukukeskukselle ja sinulle! Kerätköön tämä paljon ilovaloa lastenkirjallisuuden ympärille! Ehkäpä kamariinkin kirjoittuu sanasia lasten lukuilon kunniaksi, tämä on ah-niin-rakas aihe sydäntäni lähellä <3

    VastaaPoista
  2. Katja, niinpä. Kirjoita sinäkin tähän kampanjaan. Buustataan yhdessä lastenkirjallisuutta.

    VastaaPoista
  3. Hieno tapahtumahaaste! :) Lastenkirjallisuus ansaitsee tällaisia tapahtumia - puhumattakaan, kuinka tärkeää olisi saada isompi osa lapsista ja nuorista innostumaan lukemisesta. Jaoin kutsun omassa blogissani.

    http://luetaankotama.blogspot.fi/2015/04/lukuviikko-ja-lukuviikkokampanjakutsu.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tosiaan on tarkoituksena nostaa esiin lastenkirjallisuutta blogimaailmassa. Kiitos, että jaoit kutsua blogissasi. Ensi viikolla sitten postataan lastenkirjallisuudesta.

      Poista
    2. Toivotaan, että mahdollisimman moni osallistuu tähän tapahtumaasi ja innostuu bloggaamaan innostavia lastenkirjallisuustekstejä! :)

      Poista
    3. Samaa toivon minäkin. Alustavasti kyllä aika moni on lupautunut tähän osallistumaan. Saapi nähdä miten käy.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Emilia Männynväli: Toiste en suostu katoamaan

Tässä tekstissä nostan laajimmin esiin Emilia Männynvälin työläiskirjailijoita ja - kirjallisuutta koskevan tekstin. En siksi, että se olisi jotenkin parempi tai tärkeämpi teksti kuin tässä kirjassa olevat muut tekstit, vaan siksi, että haluan kirjata ylös Männynvälin työläiskirjailijoihin ja -kirjallisuuteen liittyviä huomioita. Ennen kasvispihviä kuitenkin muutama yleinen huomio Männynvälin teoksesta. * Toiste en suostu katoamaan -esseekokoelman päättää teksti nimeltä Ruumis puhuu, jossa Männynväli kertoo, miten hän blogikirjoitustensa vuoksi joutui maalitetuksi ja päätti luopua kirjoittamisesta kokonaan. "Saan uhkaussoittoja. Perääni lähdetään kadulla ja minua piiritetään baarissa [...] Autoni päällystetään verellä, paskalla ja jauhelihalla, kahdesti. Ulkonäköäni ja kaikkea minussa arvostellaan internetin täydeltä. Saan sähköposteja, joiden mukaan ansaitsisin kuolla. Joku haaveilee raiskaamisestani. Löydän nimeni ensimmäisenä eliminoitavien maanpettureiden listalta. Olen äärioi

Aino Frilander: Los Angeles -esseet

Aino Frilanderin esikoisteos Los Angeles -esseet on poltettua oranssia, unelmien kaipauksen täyttämää roosaa ja keltaista, joka menee päähän Negronin lailla. Pidin Frilanderin kirjasta valtavasti. Se oli kylpy, jota hallitsee teoksen kannen väritys. Murrettu technicolor. Aurinkoon unohtuneet väripolaroidit. Laajentuminen, polte ja nostalgia kaikkine puolineen ja ennen kaikkea mahdottomuuksineen. Esseet viettelevät mukaansa heti teoksen alkumetreillä Frilanderin kuvatessa kaipuutaan Los Angeles -nuoruuteen.   Laitan pitkän sitaatin, jotta pääset nauttimaan Frilanderin kuvauksesta ja kielestä. ”Haamusärkymäisesti haluaisin, että minulla olisi ollut losangelesilainen nuoruus. Ehkä elokuva-alalla työskennelleet isovanhemmat, joiden talossa Los Felizissä olisin voinut katsella vanhoja leffoja. Isovanhempien lomaillessa talonmies olisi jättänyt minulle avaimet edesmenneen Oscar-voittajan nimikoituun kirjepaperiin kääräistynä. Olisin ajanut isoäitini vanhalla autolla, joka tuoksuu parfyymiltä

Suomalaiset kirja-aiheiset podcastit

Kuunteletko kirja-aiheisia podcasteja? Omalta osaltani voin todeta, että olen suorastaan riippuvainen niistä, sillä kirja-podcastit ovat mainio tapa pysyä pinnalla sen suhteen, mitä kirjamaailmassa tapahtuu ja vaikka itse olen tosi huono äänikirjojen kuuntelija ainakin toistaiseksi niin podcasteja tulee kuunnelluksi paljonkin. Kuuntelen niitä lähinnä työmatkoilla tai tarkkaan ottaen kuvio menee niin, että kuuntelen podcasteja kävellessä ja sen osan matkasta, jonka matkustan junalla, luen kirjaa. Joku prioriteetti se nyt sentään olla pitää. Ensimmäinen kirja-podcast, jota säännöllisesti aloin kuunnella oli Mellan raderna , joka viime aikoina on jäänyt omassa kuuntelussani valitettavassa määrin Sivumennen -podcastin alle. Mellan raderna on kiinnostava, koska siinä käsitellään vähän eri kirjallisuutta kuin mikä suomalaisessa kirjallisuuskeskustelussa on pinnalla. Juontajista Peppe Öhman on suomenruotsalainen ja Karin Jihde ruotsalainen ja se tekee tästä podcastista oikein piristävän